Yve
Bijgewerkt: 2 mrt 2021
Met deze zomerse temperaturen heb je vooral zin in een licht en fris toetje, toch! Deze clafoutis is daarom uiterst geschikt voor een zomers dinertje of barbecue. Het is een Frans gebakje en lijkt op een dikke pannenkoek of een dunne cake, en is super makkelijk om te maken. Ik heb kersen gebruikt omdat ze in de zomer natuurlijk in het seizoen zijn, maar je kunt ook ander seizoensfruit nemen zoals nectarines of bramen gebruiken.
Dit recept is voor 8 personen
15 min voorbereiden
25 min in de oven
300 g kersen
125 g mascarpone
3 eieren
3 el suiker
2 zakjes vanillesuiker (16 g)
Klein scheutje vanille extract
60 g bloem
poedersuiker, om te bestrooien
Oven
Ingevette ronde ovenschaal van 28cm diameter.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Ontpit en halveer de kersen.
Leg de kersen op de bodem van de ingevette ovenschaal.
Meng met een mixer de mascarpone, eieren, suiker, vanillesuiker, vanille extract en bloem tot een glad en luchtig beslag.
Giet het beslag over de kersen.
Bak de clafoutis in ongeveer 23-25 minuten gaar en tot hij goudbruin is. Houd het de laatste minuten goed in de gaten, het kan ineens heel snel gaan!
Laat de clafoutis afkoelen tot kamertemperatuur.
Bestrooi de clafoutis met poedersuiker en serveer met een bolletje vanille-ijs.