Yve

Udon noodles met tempeh

Bijgewerkt: 11 dec 2020

Tempeh (spreek uit als 'tèmpé') is een gefermenteerd sojaproduct afkomstig van Java en bevat veel eiwitten. Ik houd persoonlijk niet van de term 'vleesvervanger'. Tempeh is gewoon een lekker product en ik heb het ook niet gebruikt in dit gerecht omdat ik geen kip of ander vlees wilde gebruiken, maar omdat het een lekkere nootige smaak heeft.

RECEPT

Dit recept is voor 2 personen.

Benodigde tijd

10 min. voorbereiding,

15 min. koken.

Ingrediënten

  • 250 gram tempeh

  • 180 gram udon

  • 200 gram sugar snaps, van draden ontdaan

  • 2 stuks baby paksoi of shanghai paksoi, grof gesneden

  • sesamzaadjes

  • 2 eetlepels soja saus

  • 2 eetlepels oestersaus

  • sesamolie

  • zwarte peper

Bereiding

  1. Kook de udon zoals op de verpakking staat beschreven en giet af.

  2. Snijd de tempeh in blokjes en bak ze in de olijfolie in een wok. Wok af en toe om zodat de blokjes aan elke kant bruin kunnen bakken.

  3. Wanneer de tempeh goudbruin is gebakken, gooi de sugar snaps erbij en wok dit nog 5 minuten mee.

  4. Doe daarna de paksoi in de wok erbij en wok dit kort, ongeveer 2 minuten.

  5. Voeg dan de udon toe met de sojasaus, oestersaus en wat druppels sesamolie naar smaak (ik doe ongeveer 3 scheutjes).

  6. Wok alles goed om. Maak je gerecht af met sesamzaadjes en eventueel wat vers gemalen zwarte peper.


Per portie bevat dit recept: 600 calorieën, 27,0 gram eiwitten, 75,0 gram koolhydraten, 19,0 gram vetten


#aziatisch #noodles #tempe #paksoi #hoofdgerecht #vega #vegan #wokken #stirfry #lactosevrij