top of page
214B1435kopie_edited.jpg

Hi!

Welkom op mijn online recepten box. Mijn naam is Yvette en ik run part-time Yve's Recepten.nl. Ik ben een echtgenote en een werkende moeder van een zoon (december 2020) en een dochter (september 2023). Ik ben een food-lover die houd van nieuwe recepten proberen en koken voor anderen. Via deze website deel ik graag mijn succesvolle recepten met jou. 

Heb je vragen over een recept of heb je tips? Leuk! Laat gerust een reactie achter bij het recept, of stuur mij een berichtje via mijn contactpaginaOok verzoekjes of andere leuke berichtjes zijn altijd welkom! 

My story

Uitgebreid koken en altijd denken aan wat we die dag of week gaan eten is iets dat altijd in mijn leven een rode draad is geweest. Mijn ouders zijn beide van Indische (Indo-Europeese) afkomst en als je Indo's een beetje kent dan zijn het allemaal vreetzakken! In het weekend beginnen ze om 10.00 (of zelfs de avond ervoor) al met de voorbereidingen voor het avondmaal. Dan staan ze samen in de keuken en ruikt het hele huis naar trassi of een lekkere Italiaanse lasagne. Italië en Italiaans eten is een grote favoriet in ons huis. Vanaf mijn vierde gingen we elke zomervakantie naar Italië en voor Italianen draait het net als bij Indo's om eten, veel eten, en de hele familie rond de tafel. Dat ik veel heb geleerd van mijn ouders, komt omdat ik altijd nieuwsgierig met mijn neus erbovenop stond en er op een gegeven moment zelf ook mee aan de slag ging.

Vanaf mijn studententijd ben ik voor mijzelf gaan koken en merkte ik dat ik het redelijk goed kan en het ook leuk vind om te doen. Omdat ik veel wilde uitproberen (en alles moest opeten) ben ik flink wat kilo's aangekomen. Ik zat niet meer lekker in mijn vel en besloot dat ik drastisch beter voor mezelf moest gaan zorgen. Dit was in het begin van 2015.

Ik besloot weer te gaan sporten, wat sinds de start van mijn studententijd erbij in was geschoten. Ik nam een abonnement op de gym en je vond mij meerdere keren per week aan de gewichten. Ook heb ik zo veel mogelijk suiker gemeden en relatief veel mogelijk eiwitten gegeten om de honger te stillen. Daarnaast heb ik het Japanse principe 'hara hachi bu' toegepast wat inhoudt dat je stopt met eten wanneer je ongeveer 80% vol zit. Alles met succes want ruim een jaar later woog ik 14 kilo minder en voelde ik me weer lekker in mijn vel.

Nog steeds vind je mij meerdere keren per weer in de gym en nog steeds probeer ik bovenstaande principes toe te passen. Deze site is mijn verzamelplek voor de lekkerste recepten die mij helpen om gezond en gevarieerd te eten. Via deze weg deel ik ze graag met jou!

 

Je vindt hier verschillende recepten voor elke situatie en moeilijkheid; zoals snelle gezonde gerechten voor de dagelijkse kost, maar ook moeilijkere gerechten uit de Indische keuken. Ik ben geneigd om veel groenten en eiwitten te eten en zo min mogelijk voorverpakte artikelen te gebruiken, dus dat zijn de type recepten die je hier voornamelijk zult vinden. 

Veel leesplezier! Ik hoop dat jullie mijn blog leuk vinden en ik kan niet wachten tot ik kan zien dat jullie mijn recepten maken! Niets maakt mij meer enthousiast! Wil je het met mij delen, gebruik dan #yvesrecepten zodat ik jouw creatie kan zien :)

 

P.s. ben je geïnteresseerd in mijn onvervulde droom? Lees dan hier verder ;-)

bottom of page