top of page

Een Italiaanse klassieker: Tagliata di manzo. Zo maak je het!

Bijgewerkt op: 4 sep. 2019

Dit weekend zijn we niet uiteten geweest maar was ik de chef. Het was de eerste keer dat ik tagliata di manzo had gemaakt en het was gelijk goed gelukt! De tagliata was zeer goed gebakken en de balsamicodressing heb ik op smaak gekregen zoals we ‘m in Italië ook geserveerd krijgen. De risotto al pomodoro en insalata caprese had ik al vaker gemaakt en pastte er goed bij! Hieronder staat beschreven wat ik heb gedaan.


Foto van tagliata di manzo
Tagliata di manzo

RECEPT


Dit recept is voor 2 personen


Benodigde tijd

30 minuten voorbereiding (zodat het vlees op kamertemperatuur komt)

25 minuten koken


Ingrediënten

 • 2 kogelbiefstukkenparmiggiano reggiano

 • 4 el zwarte balsamico

 • 1 halve el suiker

 • 6 el olijfolierucolapeper en zout

 • 1 takje rozemarijn

 • 2 hele knoflooktenen

Bereiding

 1. Haal 30 minuten voordat je de biefstuk gaat bakken het vlees uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen.

 2. Doe de balsamico met suiker in een steelpannetje en laat het op laag vuur langzaam indikken tot een dunne siroop. Dit duurt ongeveer 5 minuten en zet het daarna apart.

 3. Doe ondertussen drie eetlepels olijfolie in een koekenpan en braad het vlees om en om bruin gedurende 5 minuten. Keer het vlees ongeveer om de 30 seconden. Haal het vlees uit de pan en leg het op een bord onder aluminiumfolie ongeveer 6 minuten te rusten.

 4. Laat de olijfolie uit de koekenpan waarin je het vlees hebt gebakken weg druipen in de gootsteen, maar laat de stukjes vleesresten achter. Dat geeft smaak aan de dressing! Doe daarna drie eetlepels verse olijfolie in de koekenpan. Zet de koekenpan op middelhoog vuur en leg de knoflook en rozemarijn in de pan. Roer het twee minuten flink wat door zodat het smaak afgeeft aan de olijfolie. Haal de pan daarna van het voor om het een beetje af te laten koelen.

 5. Rasp ondertussen de parmiggiano (en zet apart), leg de rucula in een kommetje en breng het op smaak met de knoflookrozemarijn dressing en wat peper en zout. Roer het om en leg het op de borden als bedje voor het vlees.

 6. Snijd de biefstukken in plakjes, breng op smaakt met peper en zout en leg ze dakpansgewijs op het bedje rucola. Sprenkel een beetje balsamicosiroop over het vlees met een theelepel en strooi ten slotte wat geraspte parmiggiano erover.


 

Comments


Commenting has been turned off.

Heb je vragen/opmerkingen over dit recept? Laat gerust een berichtje achter!

bottom of page