top of page

Zoete aardappelsoep met kokos en gember

In 2023 heb ik nog helemaal geen nieuw recept geplaatst en het is alweer eind oktober! Het werd dus wel weer tijd. Ondertussen heb ik niet stil gezeten: ik heb een baby gebakken en in september is ze geboren! Tijdens de zwangerschap heb ik me niet zo energiek gevoeld, waardoor ik voornamelijk functioneel (voedzaam, maar wel makkelijk en snel) heb gekookt en ik had weinig zin om nieuwe recepten uitproberen. Wel heb ik tijdens de eerste weken van mijn verlof veel voor de kraamtijd gekookt en in porties ingevroren. Deze soep was daar ook een gerecht van. Voedzaam, makkelijk op te warmen en op te eten met één hand (handig want in de andere arm ligt vaak een baby).


Het recept is eigenlijk ontstaan door het gebruik van ingrediënten die ik al te lang in de kast had liggen en het maar eens moest gebruiken. Het leken me smaken die goed bij elkaar passen en dat blijkt ook zo! 

Recept


Voor 6 porties


Ingrediënten
 • 380 gr zoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden

 • Halve verse kurkumawortel, geschild

 • 10g verse gemberwortel, geschild

 • 1 appel, geschild en in stukjes gesneden

 • 1,5 groente bouillonblok

 • 1,25 L water

 • scheutje olie

 • 200 ml kokosroom/kokosmelk


Benodigdheden
 • Grote soeppan

 • Rasp

 • staafmixer of blender


Bereiding

 1. Verhit een scheutje olie in de soeppan op middelhoog vuur en rasp de kurkuma en gember in de pan.

 2. Voeg dan de zoete aardappel toe en roer gedurende een minuutje goed om.

 3. Voeg dan het water, de bouillonblokjes en de appel toe en kook de zoete aardappels gaar. Hoe lang dit duurt is afhankelijk van hoe klein je de zoete aardappel hebt gesneden, maar ga uit van ongeveer 10 minuten en controleer het door te proeven.

 4. Als het gaar is, pureer de soep in een blender of met een staafmixer.

 5. Voeg naar smaak als laatste de kokosroom toe en verwarm dit mee. Ik heb 200 ml gebruikt.


 

Comments


Heb je vragen/opmerkingen over dit recept? Laat gerust een berichtje achter!

bottom of page