top of page

Verras je tafelgasten met deze crème-brûlée van geitenkaas als voorgerecht

Bijgewerkt op: 1 sep. 2019

Zin om een keer iets creatiefs én lekkers op tafel te zetten? Dan is dit echt een aanrader!


Meng alle ingrediënten, behalve de suiker, tot een egaal mengsel

Zet de bakjes au bain marie ongeveer 30 min op 160 graden in de oven

RECEPT


Dit recept is voor 5 personen


Benodigde tijd

Voorbereiding: 45

Bereiding: 10


Speciale benodigdheden

  • Braadslede

  • crème-brûlée bakjes

  • gasbrander


Ingrediënten

  • 250 gr zachte geitenkaas zonder korst

  • 100 ml slagroom

  • 100 ml Melk

  • 2 el Honing

  • 2 eieren

  • Zout

  • Kristalsuiker om te bestrooien


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.

  2. Meng alle ingrediënten (behalve suiker) tot een glad mengsel en verdeel het over de vijf crème-brûlée bakjes.

  3. Zet de bakjes in een grote braadslede en zet de braadslede in het midden van de oven. Vul voordat je de oven dicht doet de braadslede tot 3/4 hoogte van de bakjes zodat de bakjes au bain marie staan. Gaar de crème-brûlées in ongeveer 30 min in de oven.

  4. Als het mengsel stevig is laat het dan afkoelen in de koelkast tot opdienen.

  5. Strooi voor het opdienen de suiker over de bakjes en brandt het af met een gasbrander.


Serveer de crème-brûlée met een frisse salade met appel en walnoten en een stuk brood.

 

Heb je vragen/opmerkingen over dit recept? Laat gerust een berichtje achter!

bottom of page