top of page

Gele curry met zoete aardappel en bloemkool

Ik heb ooit in een restaurant in Londen echt heeeerlijk Indiaas gegeten, met alles erop en eraan. Grote schalen op tafel met curry's en allemaal lekkers om erbij te eten zoals naanbrood, chutney en papadums. Alhoewel ik het heel lekker vind, maak ik niet zo vaak curry's. Waarom niet? Geen idee eigenlijk. Want als je het jezelf makkelijk maakt, dan is het niet moeilijk! De smaak zal niet zoals van een échte Indiase kok zijn, maar de kant en klaar curry pasta's zijn best lekker! Ik gebruik wel


Omdat ik net ben bevallen en borstvoeding geeft, vind ik het belangrijk om gezond te blijven eten. Daarom heb ik bij dit gerecht Libanees brood gegeten omdat het een volkoren variant heeft en minder calorieën heeft dan Naan brood. Uiteraard kun je er zelf gewoon voor kiezen om naan te kopen of te maken! Ook gekookte rijst erbij is lekker. Kies dan ook eens voor zilvervliesrijst in plaats van witte rijst! Daarnaast heb ik soja room gebruikt in plaats van kokosmelk. Dat bevat veel minder verzadigde vetten. Probeer het ook eens!



RECEPT


Voor 2 personen


Benodigde tijd

Ongeveer 30 minuten


Ingrediënten

  • Gele currypasta

  • 250 ml soja room

  • 200 gr kipfilet of kipdijfilet

  • 200 gr zoete aardappel

  • 200 gr bloemkoolroosjes

  • 1 rode paprika

  • bosje peterselie

  • 1 el boter of olie om in te bakken

  • volkoren Libanees brood


Bereiding

  1. Schil de zoete aardappel en snijd het in blokjes van ongeveer 2 cm. Kook ze vervolgens gaar in ongeveer 10 minuten.

  2. Kook ook de bloemkoolroosjes kort mee, ongeveer 5 minuten.

  3. Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes en bak ze in een wok goudbruin in wat boter of olie. Ze hoeven niet helemaal gaar te zijn omdat we ze straks in de currypasta gaar smoren. Haal de kopstukjes uit de pan en leg even apart.

  4. Fruit in dezelfde wok de curry pasta aan en roer een beetje om, ongeveer 2 minuten. Voeg vervolgens de soja room toe en roer het door.

  5. Leg de stukjes kip in de saus en laat het ongeveer 5 minuten smoren tot de kip goed gaar is.

  6. Snijd ondertussen de rode paprika in reepjes.

  7. Leg dan de zoete aardappelblokjes, paprika en de bloemkoolroosjes in de pan erbij en roer voorzichtig om.

  8. Zet de oven aan en verwarm het Libanees brood zoals op de verpakking staat beschreven.

  9. Serveer de curry met wat gehakte peterselie erbij.


 

Variatie tips:

  • In plaats van Libanees brood of naanbrood kun je ook rijst erbij eten.

  • De groenten kun je ook vervangen voor andere groenten naar wens, zoals sperziebonen en broccoli.

  • Voor een vega(n) recept kun je de kip vervangen voor kikkererwten.

 

Gerelateerde posts

Heb je vragen/opmerkingen over dit recept? Laat gerust een berichtje achter!

bottom of page