top of page

Vanaf nu koop je nooit meer granola in de winkel maar maak je het lekker zelf!

Bijgewerkt op: 1 sep. 2019

Het fijne aan zelf koken, is dat je zelf kan beslissen welke ingrediënten je gebruikt en hoeveel! De verpakkingen in de winkel hebben bevatten vaak veel suiker en de 'luxe' ingrediënten zoals noten worden zuinig gebruikt. Daarnaast is het maken van granola totaal niet moeilijk en in een handomdraai gemaakt!


Wat je nodig hebt zijn granen, een vorm van vetten en een vorm van suiker. Hierin kun je variëren zoals je wilt.


Bijvoorbeeld:

  • 150 gram havervlokken of muesli

  • 20 gram zonnebloem-, olijf of gesmolten kokosolie

  • 20 gram honing of ahornsiroop


Nadat het in de oven is geweest kun je nog extra's toevoegen naar smaak, zoals;

  • cacao en cacaonibs

  • pinda's, walnoten, amandelen, pecannoten,..

  • rozijnen, cranberry's, ..


Bereiding:

  1. Meng alles in een kom tot een plakkerige brei.

  2. Verwarm de oven voor op 200 graden en bedek een bakplaat met bakpapier.

  3. Verspreid de granola over de bakplaat en rooster het geheel ongeveer 8 minuten.

  4. Laat het afkoelen buiten de oven en bewaar het in een droge afgesloten pot.




 

Heb je vragen/opmerkingen over dit recept? Laat gerust een berichtje achter!

bottom of page