Yve

Tahini fettuccine

Bijgewerkt: 2 mrt 2021

Gisteravond had ik een avondje alleen en dan vind ik het altijd leuk om weer iets nieuws te proberen. Het is een fushion gerecht geworden met pasta en een aziatische dressing. Oh my, dit was lekker! Heerlijk op de bank filmpje kijkend met m'n benen onder een dekentje.. heb ik dit met stokjes opgepeuzeld.

Het recept heb ik opgeschreven voor 6 porties omdat de dressing moeilijker voor 1 persoon te maken is. Wil je het voor één persoon? Maak gewoon de dressing zoals staat beschreven, maar deel de hoeveelheid pasta en kip door 6. Neem dan maar een deel van de dressing en bewaar het in de koelkast voor een andere keer

RECEPT

Dit recept is voor 6 personen

Benodigde tijd

30 minuten

Ingrediënten

  • 3 kipfilets

  • 500 gr fettuccine of tagliatelle of linguine

  • 2 bosuitjes, schuin en dun gesneden

  • 1 grote teen knoflook, fijn gesneden

  • 2 tl sesamolie

  • 1 el arachideolie (pindaolie)

  • 2 el tahini

  • 2 tl sojasaus

  • 1 el rode wijnazijn

  • 3 tl honing

  • 1 tl cayenne peper

Bereiding

  1. Kook de kipfilets in een pan met water rustig in ongeveer 15 minuten gaar. Het water moet nèt aan koken.

  2. Kook ondertussen ook de pasta gaar zoals op de verpakking staat beschreven en giet het daarna af en leg opzij. Zorg dat de pasta goed droog is voordat je het aan de dressing toe gaat voegen.

  3. Maak de dressing door de knoflook, sesamolie, arachideolie, tahini, sojasaus, rode wijnazijn, honing en chili olie te mengen in een grote kom.

  4. Wanneer de kip gaar is, laat het een beetje afkoelen zodat je het kan vastpakken en pluk het uit elkaar. Je kan ook twee vorken gebruiken.

  5. Voeg de kip en de pasta toe aan de grote kom met de dressing en meng goed door elkaar.

  6. Garneer het met de dungesneden bosuitjes.


#pasta #kip #tahini #carbs #italiaans #aziatisch #fushion #makkelijk #hoofdgerecht