top of page

Kersen clafoutis

Bijgewerkt op: 2 mrt. 2021

Met deze zomerse temperaturen heb je vooral zin in een licht en fris toetje, toch! Deze clafoutis is daarom uiterst geschikt voor een zomers dinertje of barbecue. Het is een Frans gebakje en lijkt op een dikke pannenkoek of een dunne cake, en is super makkelijk om te maken. Ik heb kersen gebruikt omdat ze in de zomer natuurlijk in het seizoen zijn, maar je kunt ook ander seizoensfruit nemen zoals nectarines of bramen gebruiken.





RECEPT


Dit recept is voor 8 personen


Benodigde tijd

15 min voorbereiden

25 min in de oven


Ingrediënten

  • 300 g kersen

  • 125 g mascarpone

  • 3 eieren

  • 3 el suiker

  • 2 zakjes vanillesuiker (16 g)

  • Klein scheutje vanille extract

  • 60 g bloem

  • poedersuiker, om te bestrooien


Benodigdheden

  • Oven

  • Ingevette ronde ovenschaal van 28cm diameter.


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Ontpit en halveer de kersen.

  3. Leg de kersen op de bodem van de ingevette ovenschaal.

  4. Meng met een mixer de mascarpone, eieren, suiker, vanillesuiker, vanille extract en bloem tot een glad en luchtig beslag.

  5. Giet het beslag over de kersen.

  6. Bak de clafoutis in ongeveer 23-25 minuten gaar en tot hij goudbruin is. Houd het de laatste minuten goed in de gaten, het kan ineens heel snel gaan!

  7. Laat de clafoutis afkoelen tot kamertemperatuur.

  8. Bestrooi de clafoutis met poedersuiker en serveer met een bolletje vanille-ijs.


 

Heb je vragen/opmerkingen over dit recept? Laat gerust een berichtje achter!

bottom of page