top of page

Blueberry Cheesecake Ice Cream (zonder ijsmachine)

Bijgewerkt op: 2 mrt. 2021

Heb je geen ijsmachine thuis? Ik ook niet. Maar we kunnen wel heel lekker roomijs maken!


Voor het verjaardagsetentje van Kevin in januari 2018, wilde ik de Monchou opmaken die ik nog overhad van eerste kerstdag 2017. Ik had toen oreo-cheesecake gemaakt.


Na wat improvisatiewerk heb ik dit ijs gemaakt. Je hebt in principe alleen gecondenseerde melk en slagroom nodig en dan kan je het elke smaak geven die je wilt. Ik heb bosbessen gebruikt, maar je kan ook bijvoorbeeld raspberry cheese cake smaak maken!




RECEPT


Dit recept is voor 8 personen.


Per portie bevat dit recept: 448 calorieën, 9,0 gram eiwitten, 40,0 gram koolhydraten, 29,0 gram vetten


Benodigde tijd

20 min. koken

360 min. wachten in de vriezer.


Ingrediënten

  • 400 gram roomkaas (e.g. Monchou)

  • 400 gram gecondenseerde melk van Friesche Vlag

  • 200 ml slagroom

  • 100 gram bosbessen, uit de diepvries

  • 8 Bastogne koeken


Bereiding

  1. Klop de Monchou zacht in een keukenmachine.

  2. Voeg de gecondenseerde melk en de slagroom toe in de keukenmachine en klop alles tot een egaal mengsel.

  3. Zodra het een egaal mengsel is, giet het in een plastic bak (bijvoorbeeld een grote boterhamtrommel).

  4. Pureer de vruchten en verspreid het over het mengsel. Draai een beetje heen en weer met een lepel door het mengsel zodat je een marmer-effect krijgt.

  5. Zet het ijs voor minimaal 6 uur in de vriezer, langer mag altijd.

  6. Haal een half uur voor opdienen het ijs uit de vriezer. Het is namelijk keihard en je wil wel mooie bolletjes kunnen maken.

  7. Verkruimel 8 koekjes in een keukenmachine.

  8. Doe een beetje van de kruimels op een bordje en zet één of twee bolletjes ijs erop. Smullen!!


 

Comments


Heb je vragen/opmerkingen over dit recept? Laat gerust een berichtje achter!

bottom of page