top of page

Dronken kippendijen met bessen uit de oven

Bijgewerkt op: 11 dec. 2020

Geïnspireerd door Nigella Lawson ben ik m'n kippendijen met been en vel gaan bakken op de huid en heb ik ze dronken van de Marsalawijn in de oven gestopt. Heerlijk!



Kippendij in marsala met bessen

RECEPT


Dit recept is voor 4 personen


Benodigde tijd

Voorbereidingstijd: 10 minuten

Bereidingstijd: 30 minuten



Ingrediënten

  • 4 kippendijen, met been en vel

  • 4 el marsala wijn

  • 1 el olijfolie

  • 40 gram blauwe bessen of druiven

  • peper en zout

  • 1 kippenbouillonblok

  • 250 ml kokend water

  • 1 el tijm


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

  2. Meng de marsala, bouillonblok, kokend water, en mosterd in schaaltje.

  3. Bak de kip op de kant van het velletje in een steelpan tot het vel goudgeel is. Keer dan de kippetjes om en voeg het marsalamengsel toe en laat het snel aan de kook komen.

  4. Leg de kippetjes inclusief het vocht in een ovenschaal en doe er de blauwe bessen en driekwart deel van de tijm bij.

  5. Zet de ovenschaal in de oven voor ongeveer 20 minuten. Wanneer de kippetjes gaar zijn en mooi bruin, leg ze op een bord apart en zet de ovenschaal met het vocht op middelhoog het vuur en kook het iets in tot een siroop. Dit duurt ongeveer 3-4 minuten.

  6. Schenk de siroop om de kippetjes heen. Niet erover want we willen het knapperige vel niet nat maken! Strooi wat tijm over het geheel en serveren maar!


 

Heb je vragen/opmerkingen over dit recept? Laat gerust een berichtje achter!

bottom of page