top of page

Sambal goreng ei

Je vindt het gerecht ook wel onder de naam: Sambal Goreng Telor. Telor betekent ei. In dit recept staat beschreven hoe je zelf heel gemakkelijk een 'sambal goreng' boemboe maakt. Een 'sambal goreng' boemboe kun je voor heel veel gerechten gebruiken; met boontjes, tahu, tempé en dus ook met ei. En al deze gerechten zijn lekker om te maken bij een rijsttafel met nasi kuning!



 


RECEPT


8 personen


Benodigde tijd

30 min. koken.


Ingrediënten


Sambal Goreng boemboe:

  • 6 sjalotten, gesnipperd

  • 5 knoflook, fijngesneden

  • 1 halve tl trassi

  • 1 tl gula djawa, of gewone suiker

  • 3 rode lomboks

Sambal goreng telor:

  • 8 eieren

  • 1 halve tl zout

  • 3 salam blaadjes

  • 3 cm laos,

  • 150 ml santen (dikke kokosmelk)

  • olijfolie om in te bakken


Benodigdheden

  • Vijzel (tjobek) met stamper (ulekan), of keukenmachine

  • koekenpan of hapjespan

  • Schaal om in de serveren


Bereiding

  • Kook de eieren in 10 minuten hard.

  • Wrijf in een tjobek de ingrediënten voor de boemboe tot een pasta (boemboe) door met de ulekan ronde wrijf bewegingen te maken. Echt rond wrijven, niet stampen. Als je geen vijzel hebt, kun je ook een keukenmachine gebruiken.

  • Fruit de boemboe in een koekenpan of hapjespan in een beetje olijfolie.

  • Voeg dan de salam, laos, zout en de santen toe. Meng alles goed door elkaar.

  • Leg de gepelde gekookte eieren in de saus en laat het 10 minuutjes zachtjes pruttelen. Proef of de saus op smaak is en voeg als gewenst nog een beetje zout toe.

  • Serveer de eieren gehalveerd op een schaal met de saus eroverheen.

 


Heb je vragen/opmerkingen over dit recept? Laat gerust een berichtje achter!

bottom of page