Zoete sappige kipkluifjes

Bijgewerkt op: 21 dec. 2020

Makkelijker heerlijke kipkluifjes maken kan haast niet. Je moet ze alleen wel even de tijd gunnen om te marineren. Ze zijn lekker al snack, maar wij serveren ze ook bij een rijsttafel!


Je kan ze ook bij een BBQ serveren, maar dan zou ik ze wel eerst voorgaren in de oven. Door de suiker in de marinade zullen ze namelijk snel aanbranden op de barbecue. Als je dat in de middag bijvoorbeeld alvast voorbereid, dan hoef je ze tijdens de BBQ enkel (opnieuw) op te warmen op de barbecue.


RECEPT


Dit recept is voor 6 personen


Benodigde tijd

minimaal 3 uur marineren + 35 min in de oven


Ingrediënten

  • 1 kilo kipkluifjes. Kipdrumsticks kunnen ook maar dan zal de kip niet tot het bot lekker gemarineerd zijn

  • 1 zakje char-siu kruiden, verkrijgbaar in de toko (zie foto van de verpakking onderin deze pagina


Bereiding

  1. Leg de kippetjes in een grote schaal en strooi de kruiden uit het zakje over de kipjes en masseer het overal in. Laat dit minimaal 3 uur staan in de koelkast.

  2. Verwarm de oven voor op 200 graden (eventueel).

  3. Leg de kippetjes op een rooster in de oven. Zet de hete lucht oven aan op 200 graden en laat ze in ongeveer 35 minuten gaar worden.



Verpakking Roast Red Pork kruiden (Char-siu)
Verpakking Roast Red Pork kruiden (Char-siu), verkrijgbaar bij de toko

 

#Kip #oven #vlees #Chinees #Indisch #indonesisch #aziatisch #protein #bijgerecht #hoofdgerecht #borrelen #rijsttafel

Heb je vragen/opmerkingen over dit recept? Laat gerust een berichtje achter!