top of page

Dikke fluffy egg white oatmeal

Bijgewerkt op: 21 dec. 2020

Voeg eiwitten toe aan je oatmeal terwijl het pruttelt. Het eindresultaat is een kommetje dikke, fluffy en vullende oatmeal.


Havermout heeft van zichzelf redelijk wat eiwit (14 gram per 100 gram). Wil je meer (ongemerkt) eiwitten in je dieet, dan is dit een goede manier!


Je kan eiwit heel makkelijk scheiden van het eigeel door het ei voorzichtig in tweeën te kraken en het eigeel boven een kommetje van het ene schilletje naar het andere schilletje te verplaatsen. Het eiwit sijpelt dan in het kommetje en het eigeel houd je in de schil en gooi je weg of bewaar je voor een ander recept. Je kan ook gewoon eiwit in een fles kopen bij je supermarkt. Wij hebben altijd een heleboel flesjes staan, die kun je in je voorraadkast lang bewaren.


Je kan in de supermarkt hele goedkope havermout kopen á 50 cent per 500 gram. Maar tegenwoordig is het populair en dus kun je ook hele dure vinden zoals in sachet porties die 'sneller' klaar zijn (€1,79 per 324 gram). Onzin. Havermout kan je namelijk ook prima onopgewarmd eten. Als je vaker havermoutpap wilt gaan eten, koop dan gewoon de goedkoopste havermout verpakking, een opbergblik en een keukenweegschaal. Scheelt een hoop centjes.


RECEPT


Dit recept is voor 1 portie


Benodigde tijd

5 min. koken


Ingrediënten


De basis:

  • 40 gr plain oats/oatmeal/havermout

  • 200 ml halfvolle/magere melk of plantaardige melk, ik gebruik graag ongezoete amandelmelk

  • 100-150 gr eiwit

Wat je eventueel kan toevoegen:

  • 1 kleine banaan, peer, appel, blauwe bessen of ander fruit (uit de diepvries)

  • kaneel of speculaaskruiden

  • 10 gr pindakaas of amandelpasta

  • Nootjes als topping


Bereiding

  1. Doe de havermout en melk in een steelpan en breng het langzaam aan de kook. Blijf af en toe roeren zodat het niet blijft plakken aan de bodem.

  2. Wanneer het begint te pruttelen, voeg de eiwitten toe en blijf het ongeveer een minuut roeren op laag vuur zodat de eiwitten gaar worden maar geen roerei wordt.

  3. Als het te dik is naar jouw smaak, dan kun je er wat (kokend) water bij doen om het weer wat vloeibaarder te maken.


Pindakaas en/of kaneel kun je bij stap 1 toevoegen.


Als je fruit erbij wilt doen, dan kan je dit ook bij stap 1 toevoegen zodat het mee kan opwarmen. De banaan of het diepvries fruit valt dan uit elkaar. Je kan het ook na stap 2 toevoegen, dan behoud het meer zijn structuur.


De eventuele nootjes zou ik als laatste toevoegen als topping, dan blijft het lekker krokant!


 

留言


Heb je vragen/opmerkingen over dit recept? Laat gerust een berichtje achter!

bottom of page