top of page

Macaroni Bolognese met spinazie

Bijgewerkt op: 16 feb. 2021

Het zijn bijzondere tijden. Nog nooit was ik zo in de ban van het nieuws. Corona grijpt om zich heen en het neemt steeds meer levens. Levens van ouders, grootouders, broers, zussen. In Italië is de situatie op dit moment het ergst. Volgens officiële cijfers zijn bijna een derde van de sterfgevallen wereldwijd gestorven in Italië en gisteren was het een gitzwarte dag voor Italië, met 475 doden op een dag.


Ik ben, maar ook mijn familie is een enorme Italië-fan, om meerdere redenen! Eén van de redenen is omdat het één groot openlucht museum is; het land is gewoon heel mooi. De sfeer in de grotere steden zoals Rome, Venetië, Verona, Florence, Siëna, Rome en Napels door de architectuur, de gezellige pleintjes, de smalle steegjes. Maar ook de romantische kleinere dorpen in Toscane zijn om verliefd (op) te worden! Een andere reden waarom we zo'n fan zijn van Italië is om de Italianen die er wonen en hun manier van leven en liefde voor lekker koken en lekker eten. En dié Italianen verkeren nu allemaal in angst en onzekerheid.


Denkend aan alle zomers in Italië (ik kan mij vier zomers herinneren dat ik niet naar Italië op vakantie ben gegaan), en de plekken waar ik ben geweest en de personen die ik daar heb ontmoet.. het is bijna onwerkelijk om te beseffen dat het leven daar nu helemaal overhoop ligt.


Ook in Nederland is het sociale level lam gelegd. En ook hier worden steeds meer mensen ziek en komen te overlijden. Ik leef mee met iedereen die het zwaar heeft en dierbaren aan het verliezen zijn of al hebben verloren. Ik wens iedereen veel gezondheid toe.

Zorg goed voor jezelf en voor elkaar.


x YveRECEPT


Dit recept is voor 4 personen.


Benodigde tijd

10 min voorbereiding

15 min koken


Ingrediënten

 • 400 gram macaroni integrali

 • 600 gram verse spinazie, grof gesneden

 • 500 gram runder gehakt

 • 1 ui, gesnipperd

 • 2 tenen knoflook, fijn gesneden

 • 1 el olijfolie

 • nootmuskaat

 • zwarte peper

 • zout

 • kippen bouillonblokje

 • 750 ml tomatensaus

 • geraspte jonge kaas of parmiggiano (eventueel)


Bereiding

 1. Kook de macaroni zoals beschreven op de verpakking en zet apart tot opdienen.

 2. Fruit ondertussen de ui en knoflook in een beetje olie in een grote wok.

 3. Bak het gehakt rul bij de ui en knoflook in de wok. Kruid het met nootmuskaat, peper en een beetje zout.

 4. Wanneer het gehakt gaar is doe dan de spinazie erbij en roer alles goed door.

 5. Voeg tot slot de tomatensaus toe met een kippenbouillonblok en roer alles goed door zodat het kippenbouillonblokje volledig is opgelost in de saus. Laat het geheel nog 3 minuutjes zachtjes pruttelen.

 6. Verdeel de pasta en de saus over de borden en strooi er eventueel wat kaas overheen. Je kan ook de gekookte macaroni in de pan door de saus mengen. Dan weet je zeker dat de saus eerlijk is verdeeld over de borden!


 

Kommentarer


Heb je vragen/opmerkingen over dit recept? Laat gerust een berichtje achter!

bottom of page