Ik ben echt fan van geroosterde pompoen. Het hele seizoen eet ik denk ik wel elke week pompoen. Deze ovenschotel is heel gezond door alle gezonde voedingsvezels, bètacaroteen en vitaminen, en ook nog eens heel makkelijk te maken! Eigenlijk zit het meeste werk in de pompoen schoonmaken en snijden. Voor de rest is het allemaal op een ovenplaat leggen, insmeren met kruiden en dan 25 minuten wachten tot de oven zijn werk heeft gedaan. Daarna de rozijnen en walnoten er overheen strooien en je hebt een heerlijke warme maaltijd! En als er toch nog een kliekje over blijft van de groenten, dan kan je het de volgende dag ook lekker eten als lunch!
RECEPT
Dit recept is voor 2 personen.
Benodigde tijd
5 minuten voorbereiden
25 minuten in de oven
Ingrediënten
300 gr ronde oranje pompoen
200 gr black eyed beans uit blik (0% zout)
4 kip dijfilet
2 rode uien
vloeibare Latin smokey paprika kruiden van Verstegen
40 gr rozijnen
40 gr walnoten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Was de pompoen. Snijd het kontje en de top eraf, snijd m door midden en verwijder de zaden. Snijd 'm daarna in repen. Je hoeft deze pompoen niet de schillen.
Snijd elke ui in 8 parten.
Spoel de bonen af in een vergiet onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
Verdeel de pompoen, ui, bonen en kip over een met bakpapier beklede bakplaat en smeer alles in (met een bakkwastje) met de Latin smokey paprika kruiden.
Bak in het midden van de oven in 20-25 min. gaar.
Hak ondertussen de walnoten grof en wel de rozijnen in heet water.
Verdeel de pompoen, ui, bonen en kip over een schaal. Verdeel de walnoten en de uitgelekte rozijnen erover.
Comments