top of page

Ravioli al tartufo

Bijgewerkt op: 21 dec. 2020

In de zomer van 2016 waren we in Toscane op vakantie, in een streek waar de truffels onder de grond groeien. Truffels worden beschouwd als delicatesse, maar ik vind ze ook uitermate geschikt voor een doodgewone door de weekse dag ;-) Zeker na een (zware) lange dag werken, is zo'n bordje pasta heerlijk thuiskomen. Zeker als la mama 'm voor je maakt! Maar ook la mama er niet is, kun je dit eten. Het recept is heel eenvoudig en je kan snel aan tafel.



RECEPT


Dit recept is voor 2 personen


Benodigde tijd

15 min. koken


Ingrediënten

  • 400 gr (verse) ravioli gevuld met tartufo

  • 250 gr groene asperges, uit de diepvries, in stukken van 2 cm gesneden

  • 300 gr cherry tomaatjes, gehalveerd

  • 50 gr truffeltapenade

  • 1 scheut soja keukenroom of kookroom

  • Parmigiano reggiano (eventueel)


Bereiding

  1. Kook de pasta zoals op de verpakken staat beschreven met 2 tl zout. Bewaar bij het afgieten 1 klein kopje kookwater.

  2. Zet een hapjespan op het vuur en verwarm de truffeltapenade. Blus het af met een beetje kookroom en het kookwater. Voeg de asperges aan de saus toe en laat alles ongeveer 1 minuut een beetje pruttelen op laag vuur zodat de asperges ontdooien.

  3. Voeg daarna de cherry tomaatjes en de pasta erbij. Roer alles goed door en haal de pan dan van het vuur.

  4. Als finishing kun je eventueel nog een beetje verse parmigiano er overheen raspen, en klaar!

 

Heb je vragen/opmerkingen over dit recept? Laat gerust een berichtje achter!

bottom of page