top of page

Zomerse couscous met kip

Bijgewerkt op: 21 dec. 2020

Geïnspireerd door gewoonwateenstudentjesavondseet.nl hebben we deze maaltijd een keertje gemaakt op een hete zomerdag. Ideaal omdat het lekker makkelijk is, je het eventueel kan meenemen voor een picknick in het park en de smaken zooo verrassend lekker bij elkaar passen! Echt een aanrader om ook een keertje te maken wanneer de mango's weer in het seizoen zijn.


p.s. de yoghurt is écht een gemis als je die niet erbij eet! trust me.


RECEPT


Dit recept is voor 2 porties


Benodigde tijd

20 minuten koken


Ingrediënten

  • 150 gr Couscous

  • 1 mango

  • halve komkommer

  • 1 paprika

  • 1 el olijfolie

  • 10 gr tandoori kruiden

  • 250 gr kipfilet

  • 100 gr magere yoghurt


Bereiding

  1. Snijd de kip in hapklare stukjes en leg het in een kommetje te marineren met de olijfolie en de tandoorikruiden. Laat dit ongeveer 10 minuten staan.

  2. Bereid de couscous zoals op de verpakking staat beschreven.

  3. Snijd ondertussen de komkommer, mango en paprika in blokjes.

  4. Neem een koekenpan en bak daarin de kip gaar.

  5. Meng alle ingrediënten in een grote schaal en verdeel het vervolgens over twee borden. Schenk op elk bord ongeveer 50 gr magere yoghurt over het geheel.

 

Heb je vragen/opmerkingen over dit recept? Laat gerust een berichtje achter!

bottom of page