top of page

Aziatische zalmsalade met mango en quinoa

Bijgewerkt op: 5 mei 2020

Oh van dit soort bordjes wordt ik zo blij, want dit is zooo lekker en ook nog eens gezond! Alles hieraan is zo fijn. De smaak van de pure zalm, het frisse van de mango, het knapperige van de pinda's, het pittige van de dressing, en de vezels van de quinoa en groenten. Doe mij elke week maar zo'n bordje. Graag met veel zonneschijn.



RECEPT


Dit recept is voor 2 personen


Benodigde tijd

20 min. koken


Ingrediënten

  • 100 gr witte quinoa

  • 200 gr verse zalmfilet, zo vers mogelijk want we eten 'm rauw

  • 40 gr geroosterde pinda's, of andere noten naar wens

  • 1 halve komkommer

  • 1 halve mango

  • 100 gr sojabonen

  • 1 halve paksoi

  • 6 radijsjes

  • 2 handjes veldsla

  • 1 halve rode peper

  • 3 el sojasaus

  • 2 el sesamolie

  • Peper en zout

Bereiding

  1. Kook de quinoa zoals op de verpakking staat beschreven.

  2. Snijd ondertussen de paksoi, komkommer, mango en zalm in hapklare stukken en rasp de radijsjes. Doe alles (incl. de sojabonen, pinda's en veldsla) in een grote kom.

  3. Snijd voor de dressing de rode peper in dunne reepjes. Maak de dressing van de sojasaus, sesamolie, rode peper en peper en zout naar smaak.

  4. Maak de salade aan met de dressing en verdeel het over twee bordjes. Serveer er de gekookte quinoa bij.

 

Heb je vragen/opmerkingen over dit recept? Laat gerust een berichtje achter!

bottom of page