top of page

Bresaola met vijg

Bijgewerkt op: 13 dec. 2020

Bresaola komt oorspronkelijk uit de Italiaanse provincie Lombardije en is een stuk rundvlees dat met zout en verschillende specerijen wordt opgehangen en gedroogd in de lucht. Na een aantal maanden wordt het vlees in hele dunne plakjes gesneden. Lekker voor op brood, maar je kunt het ook eten zoals een carpaccio. Dit recept heb ik van mijn schoonmoeder die 'm met kerst had gemaakt. De dressing en de vijg combineert heel goed met de smaak van het vlees.



RECEPT


Dit recept is voor 6 personen.


Benodigde tijd

0 min. voorbereiding,

15 min. koken.


Ingrediënten

  • 36 plakjes Bresaola

  • 6 Vijgen

  • Pijnboompitten

  • Krul sla

  • 2 el Balsamico azijn

  • 6 el Hangop

  • 4 el Honing

  • 1 takje Rozemarijn

  • Nootmuskaat

  • 1 Klein broodje


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak het broodje zoals op de verpakking staat.

  2. Risp de naalden van de rozemarijn en hak de rozemarijn heel fijn.

  3. Maak een dressing van de honing, rozemarijn en nootmuskaat.

  4. Zet een koekenpan op het vuur (zonder olie) en rooster de pijnboompitten kort.

  5. Snijd de sla in kleine stukjes en doe er de balsamico overeen zodat het overal een beetje zit.

  6. Snijd vervolgens de vijgen van bovenaf kruislings nèt niet helemaal door. Probeer de partjes een beetje uitklaar te trekken maar zorg dat ze niet loslaten.

  7. Leg op een plat bord 6 plakjes bresaola en in het midden een beetje van de sla en een vijg erbovenop.

  8. Doe een klodder hangop in het midden van de vijg.

  9. Strooi de pijnboompitten om de vijg heen en lek met een lepel van een hoogte de dressing van honing over het bord.

  10. Leg het broodje op de rand van het bord.


 

Heb je vragen/opmerkingen over dit recept? Laat gerust een berichtje achter!

bottom of page