top of page

Bruschette al pomodoro

Bijgewerkt op: 13 dec. 2020

Italiaanse topgerechten zitten 'm in de eenvoud. De voorwaarde is wel dat je producten gebruikt die van goede kwaliteit zijn. Neem daarom ook voor deze bruschette tomaten van goede kwaliteit, mooie verse basilicum en een goede extra virgin olijfolie.


Het grappige vind ik dan weer wel dat ze het vervolgens op oud zoutloos brood leggen! Niet dat het dan niet lekker is, want ze roosteren het knapperig en brengen het op smaak met knoflook. Heerlijk!


Je kunt ook wit stokbrood gebruiken. Snijd dan het stokbrood in schuine plakken zodat je een groter oppervlak hebt dan wanneer je rechte plakken zou snijden.
RECEPT


Dit recept is voor 6 personen


Benodigde tijd

0 min. voorbereiding

25 min. koken


Ingrediënten

 • 6 tomaten

 • 6 basilicumblaadjes

 • 6 zuurdesem brood of bruschetta broodjes (verkrijgbaar bij de AH) of wit stokbrood

 • peper en zout

 • 1 knoflookteen

 • 4 el goede extra virgin olijfolie


Bereiding

 1. Snijd de tomaten in kleine blokjes, niet te groot want dan valt het makkelijker van het broodje af, en doe ze in een kommetje.

 2. Neem de de basilicumblaadjes, leg ze op elkaar en rol ze op. Snijd voorzichtig lange dunne reepjes van de blaadjes en doe ze bij de tomaten.

 3. Breng het tomatenmengsel op smaak met wat zout en peper, en 4 el extra virgin olijfolie.

 4. Snijd dan het zuurdesembrood in sneetjes. Als je stokbrood gebruikt, snijd het dan in schuine plakken zodat je een groter oppervlak hebt dan wanneer je rechte plakken zou snijden. Als je voorverpakte bruschette broodjes hebt dan hoef je niks te snijden.

 5. Neem de droge bruschetta broodjes, besprenkel het met een beetje olijfolie en rooster het op een droge grillpan. Wanneer het broodje geroosterd is, neem een ontvelde knoflookteen en schraap een paar keer over 1 kant van het broodje heen, en ze zijn klaar om te serveren!


 

Comments


Heb je vragen/opmerkingen over dit recept? Laat gerust een berichtje achter!

bottom of page