top of page

Frisse salade met verse vijgen en gerookte zalm

  • Foto van schrijver: Yve
    Yve
  • 1 jun 2024
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 16 okt

Het vijgenseizoen is weer aangebroken! Ik geniet ervan om deze vruchten door mijn lunch te verwerken. Bijvoorbeeld in een salade. Of op een broodje met brie, verwarmd in de oven, heerlijk!


Salade met vijgen, gerookte zalm, komkommer, eieren en croutons, besprenkeld met balsamico.


Recept - Salade met Vijg en Zalm


voor 1 portie


Ingrediënten

  • 1 a 2 verse vijgen

  • 1 ei

  • Sla naar keuze, bijv. gemengde sla of romaine sla

  • 50 gr gerookte zalm

  • 0,5 komkommer

  • 6 cherry of snoeptomaatjes

  • 1 snee (oud) brood voor croutons

  • Olijfolie om in te bakken

  • Vers gemalen peper en zout

  • Balsamico crème, te koop in supermarkt


Bereiding


  1. Kook het ei 10 minuten in kokend water. Laat het daarna afkoelen in koud water.


  2. Maak de croutons: Snijd het brood in vierkantjes en bak het in een laagje olijfolie in een koekenpan krokant.


  3. Snijd de rauwkost en de vijg(en) in stukjes. Pel het ei en snijd in partjes.


  4. Leg alle ingrediënten op je bord en drapeer de zalm er doorheen.


  5. Besprenkel je bord met de balsamico crème en peper en zout.



Opmerkingen


Bedankt voor je inschrijving!

  • Instagram

© 2025. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

bottom of page