top of page

Spaghetti in magere champignon-roomsaus met spinazie

Dit is een bordje feel-good food voor mij! Een flink bord pasta. Wel volkorenpasta, want ja de volkoren variant is gezonder. Makkelijk en snel in elkaar te flansen.


Ik heb tegenwoordig altijd een pakje soja keuken (plantaardige en magere (!!) variant van kookroom) in mijn koelkast staan. Om dit soort pasta's te maken (pasta pesto bijvoorbeeld is ook heel lekker met deze room), maar ook om bijvoorbeeld curry te maken. Dan gebruik ik ook geen vette kokosmelk.


Deze lekkere romige pasta heb ik gemaakt met kastanje champignons en tijm (super combi) en spinazie. Ik heb er zelf ook kipfilet bij gedaan, maar als je dat weglaat dan heb je een heerlijk vegan gerecht.



 

RECEPT


1 Persoon


Benodigde tijd

15 minuten koken


Ingrediënten

  • 120 gr kipfilet

  • olijfolie om in te bakken

  • 100 ml soja keuken (plantaardige room)

  • 5 a 6 kastanje champignons

  • 2 a 3 takjes verse tijm

  • 0,25 champignonbouillonblok

  • 80 gr (volkoren) spaghetti

  • Volle hand verse baby bladspinazie

  • vers gemalen zwarte peper

Bereiding

  1. Kook de spaghetti in een ruime pan gezouten water, 1 minuut minder lang dan op de verpakking staat beschreven. Giet het daarna af.

  2. Snijd de kipfilet in blokjes en bak ze gaar in een beetje olijfolie in een hapjespan of koekenpan. Haal de kip uit de pan en zet even apart.

  3. Snijd de champignons door de helft en bak ze in de koekenpan in een beetje olijfolie. Ris de zachte blaadjes van de takjes tijm en bak ze mee in de pan.

  4. Voeg de sojaroom toe met een stukje kippenbouillonblok. Roer goed door zodat de kippenbouillon oplost.

  5. Roer de spaghetti door de saus en doe ook de blokjes gebakken kipfilet en een volle hand spinazie erbij. Roer goed door tot de spinazie half zacht is geworden en de kip weer goed verwarmd is.

  6. Maak het af met vers gemalen zwarte peper.

 

Heb je vragen/opmerkingen over dit recept? Laat gerust een berichtje achter!

bottom of page