top of page

Vijgenbakje met geitenkaas

Bijgewerkt op: 21 dec. 2020

Warme geitenkaas met honing en vijg, zo'n lekkere klassieke combinatie! De vijgen zijn nu in het seizoen dus neem het ervan! Bijvoorbeeld met zo'n voorgerechtje als deze, in de oven op een plakje bladerdeeg.


RECEPT


Dit recept is voor 1portie


Benodigde tijd

10 min. voorbereiding

20 min. in de oven


Ingrediënten

  • 1 plakje bladerdeeg, uit de diepvries

  • 1 verse vijg

  • 60 gr zachte geitenkaas

  • 1 tl honing

  • 1 eigeel


Bereiding


  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Leg het plakje bladerdeeg op een met bakpapier bekleedde bakplaat 5 minuutjes te ontdooien.

  3. Snijd het eventueel aanwezige harde kontje van de vijg af, en gooi het weg. Snijd vervolgens de vijg van bovenaf in vieren, maar snijd 'm niet helemaal door. Leg in het midden van je bladerdeeg.

  4. Breek de geitenkaas in stukjes en verdeel dit ook over het bladerdeeg.

  5. Sla de hoekjes van het bladerdeeg om en smeer de randjes in met het eigeel.

  6. Bak het ongeveer 20 min. in de oven, tot het bladerdeeg gaar is.

  7. Sprenkel de honing over het geheel.


 

Heb je vragen/opmerkingen over dit recept? Laat gerust een berichtje achter!

bottom of page