Yve

Havermoutpap met peer

Bijgewerkt: 5 mei 2020

Ik ben dol op een kommetje warme havermoutpap! Je kunt met veel verschillende smaken variƫren en het zo bont of simpel maken, het is altijd lekker. Dit is een recept met peer, rozijn, kaneel en hazelnootjes.

RECEPT

Dit recept is voor 1 persoon

Benodigde tijd

3 minuten voorbereiding

2 minuten koken

Ingrediƫnten

  • 40 gram havermout/oatmeal

  • 200 ml melk/amandelmelk/sojamelk (wat je wenst)

  • 1 peer

  • 1 tl kaneel

  • 1 tl rozijnen

  • 1 tl hazelnootjes

Bereiding

  1. Pureer de helft van de peer en snijd de andere helft in plakjes/blokjes.

  2. Doe de peerpuree in een pan met de havermout, kaneel, rozijnen en melk. Breng dit aan de kook en laat het 2 minuten zachtjes pruttelen. Haal het daarna van het vuur en doe de inhoud in een ontbijtkommetje.

  3. Leg de in plakjes/blokjes gesneden peer bovenop je havermoutpap en strooi de hazelnootjes er overheen.


#havermout #kokenmetfruit #peer #makkelijk #carbs #gezond #lactosevrij #glutenvrij #vegan #vegetarisch