top of page

Broodje warme geitenkaas en peer

Bijgewerkt op: 16 feb. 2021

Dit broodje zou ik zo bestellen als ik ergens in een lunchbar het op de kaart zou vinden. De warme en een beetje gesmolten geitenkaas met honing en pijnboompitten smaken echt heel lekker met de frisse smaak van peer.



RECEPT


Dit recept is voor 1 personen.


Benodigde tijd

0 min. voorbereiding, 10 min. koken.


Ingrediënten

  • 1 Broodje, reeds afgebakken

  • 1 Peer

  • 3 Plakjes geitenkaas

  • Pijnboompitjes

  • Honing

  • Sla of rucola


Bereiding

  1. Snijd het broodje door midden en beleg een helft met geitenkaas.

  2. Leg het broodje met geitenkaas in de oven en zet de grill stand aan. Grill het broodje ongeveer 5 minuten tot de kaas lekker gesmolten is.

  3. Snijd ondertussen de peer in plakjes en rooster de pijnboompitten kort in een droge koekenpan.

  4. Als de geitenkaas gesmolten is, haal het uit de oven en leg de plakjes peer op de kaas samen met wat pijnboompitten rucola of sla.

  5. Schenk tot slot een beetje honing over het geheel.

Tip

Je kan ook de peer meebakken in de oven, dan wordt hij wat warm en zacht.



 

Heb je vragen/opmerkingen over dit recept? Laat gerust een berichtje achter!

bottom of page