top of page

Cannelloni gevuld met spinazie en ricotta

Bijgewerkt op: 13 dec. 2020

Meestal (of eigenlijk altijd) kook ik thuis. Wij hebben een hele traditionele taakverdeling wat dat betreft! Een keertje zou ik laat thuis komen van werk en mijn vriend wilde me verrassen door alvast te koken zodat ik direct aan tafel kon. De lieverd! De boodschappen waren voor de week al gedaan dus ingrediënten voor twee avonden stamppot boerenkool en twee avonden cannelloni lagen in de koelkast. Met zijn goede gedrag ging mijn vriend ijverig aan de slag met mijn recept voor cannelloni. En goed getimed, want toen ik thuis kwam was de cannelloni ook klaar! Ik had honger van de lange dag en de heerlijke geur van ovenpasta kwam me tegemoet. We gingen aan tafel en het gerecht zag er heerlijk uit. Ik nam een hap en nadat ik een aantal keer had gekauwd op de eerste hap, gingen m'n ogen steeds bedenkelijker kijken. "Ehm.. het smaakt wel een beetje gek!" Ik kon niet direct plaatsen wat het was, maar na de tweede hap ineens wel! "Je hebt de zak boerenkool gepakt in plaats van spinazie!". Haha, we hebben het die avond wel gegeten, maar de porties voor de tweede avond hebben we toch wel weggegooid!


RECEPT


Dit recept is voor 4 personen.


Benodigde tijd

25 min. voorbereiding,

40 min. in de oven.


Ingrediënten

 • 1 pak cannelloni

 • 600 gram verse spinazie

 • 2 uien, gesnipperd

 • 2 tenen knoflook, gesnipperd

 • 140 gram tomatenpuree

 • 300 ml water

 • 450 gram ricotta

 • zwarte peper

 • zout

 • 1 kippenbouillonblok

 • olijfolie

 • chilivlokken

 • 1 grote mozzarella

 • 3 tomaten, in plakken gesneden


Bereiding

 1. Maak eerst de vulling: Snijd de spinazie grof. Fruit 1 ui en 1 knoflookteen in een wok met wat olijfolie en voeg er de spinazie aan toe. Zodra de spinazie is geslonken, roer er de ricotta doorheen en breng op smaak met wat zout en flink wat zwarte peper.

 2. Dan de rode saus: Fruit 1 ui en 1 knoflookteen in een pan met wat olijfolie. Voeg de tomatenpuree toe in de pan met 300 ml water en een bouillonblokje. Maak de saus een beetje pittig met wat chilivlokken.

 3. Vul de cannelloni met de ricotta-spinazievulling. Ik gebruik altijd een theelepel om een dot bij de opening te leggen en prop het erin met de achterkant van de theelepel. Dit wordt bij mij altijd een kliederboel! Tips voor een handigere manier zijn welkom!

 4. Leg de plakken tomaten op de bodem van een ovenschaal en leg er de gevulde cannelloni op. Giet er de tomatensaus overheen en eindig met een paar plakken mozzarella. Bak het in de oven op 200 graden ongeveer 40 minuten gaar.


Tip

Je kan er ook een lasagne van maken in plaats van cannelloni. Scheelt een hoop geklieder, maar smaakt hetzelfde! Begin met een laag tomatenplakken, leg daarop de lasagne-vellen maak dan twee lagen met de ricottasaus. Eindig met een laag lasagne-vellen en de tomatensaus.


 

Commentaires


Heb je vragen/opmerkingen over dit recept? Laat gerust een berichtje achter!

bottom of page