top of page

Stevige tomatensoep

Bijgewerkt op: 13 dec. 2020

In tomaten zitten ontzettend veel antioxidanten zodra ze verwarmd zijn (geweest). Goede reden om een keer deze tomatensoep te maken: hij zit bomvol verse tomaten en is vloeibaar van zijn eigen vruchtensap. Er is geen water aan toegevoegd!RECEPT


Dit recept is voor 2 personen.


Benodigde tijd

20 min. voorbereiding

10 min. koken.


Ingrediënten

  • 1 kilo tomaten

  • 1 kippenbouillonblokje

  • 1 handje basilicum

  • peper

  • 1 tl suiker

Bereiding


  1. Eerst gaan we de tomaten ontvellen: Zet een pan met water op het vuur waar de tomaten allemaal in passen. Snijd met een puntig scherp mes de kroontjes uit de tomaten zonder ze door middel te snijden en maak voorzichtig een kruisje in het velletje aan de onderkant van de tomaten. Leg de tomaten voorzichtig in het water en laat het 10 min koken, zodat het velletje loslaat. Giet de tomaten voorzichtig af of haal de tomaten voorzichtig uit de pan met een soeplepel. Laat het eventjes afkoelen zodat je met je handen de velletjes er makkelijk af te trekken zonder je handen te branden.

  2. Pureer de tomaten met basilicum in een lege soeppan met een staafmixer of gebruik een blender. Zet het vuur aan op een klein pitje en breng het aan de kook. Breng de soep ondertussen op smaak met suiker, een kippenbouillonblokje en peper. Zodra de soep warm is en het kippenbouillonblokje helemaal is opgelost, is het klaar om te serveren!


 

Comentarios


Heb je vragen/opmerkingen over dit recept? Laat gerust een berichtje achter!

bottom of page