top of page

Zalm-bonbons gevuld met avocado en garnalen

Bijgewerkt op: 21 aug. 2021

De liefde voor het bedenken van menu's, boodschappen doen en uitgebreid in de keuken staan heb ik van mijn ouders. Het zijn wel hobby-koks, maar liefde gaat erin en lekker smaakt het altijd! Tweede kerstdag bij mijn ouders vieren was dan ook geen kwelling. Dit jaar heb ik voor het voorgerecht gezorgd. Mijn ouders hadden al inkopen gedaan voor traditionele garnalen cocktails, maar daar wilde ik een modernere twist aan geven! Zalm gevuld met de garnalen is het geworden, en voor het gemak heb ik het een bonbon genoemd. Want dat maakt het dan weer hip. Ik vond het zelf zeer geslaagd en wil het daarom hier met jullie delen!



Het ziet er mooi uit, is heel lekker en toch heel eenvoudig te maken: Je maakt de garnalenvulling, bekleed een kopje met plasticfolie en de plakken zalm en vult 'm met de garnalenvulling. Daarna zet je het kopje onderste boven op een bord en haal je het kopje er vanaf. Of je zet het in de koelkast te wachten tot je gaat serveren. Als je gaat serveren maak je met een kaasschaaf een komkommerlint en rol je het naast je bonbon op het bord. Ter decoratie kun je er nog wat losse garnalen en een plukje dille op leggen.




RECEPT


Benodigde tijd

20 minuten voorbereiden

3 minuten om het bord op te maken


Ingrediënten

voor vijf personen

  • 400 gr plakken gerookte zalm

  • 400 gr Hollandse garnalen

  • 1 halve rijpe avocado

  • 1 el sour cream

  • 3 takjes verse dille, fijn gesneden

  • Vers gemalen zwarte peper

  • zout

  • sap en zest van 1 halve citroen. Om citroenzest te maken rasp je met een fijne rasp het hele deel van de controen

  • 1 komkommer


Benodigdheden

  • Huishoudfolie/plasticfolie

  • een koffiekopje met een mooie vorm en grootte voor de bonbon

  • fijne rasp

  • Kaasschaaf


Bereiding

  1. Maak de vulling door het prakken van de avocado in een kommetje, en voeg de garnalen, dille, tour cream, citroensap en citroenzest toe. Laat een beetje garnalen oven ter decoratie. Breng het op smaak met wat peper en zout.

  2. Bekleed de koffiekopjes met plasticfolie zodat je de bonbon later makkelijk uit het kopje kan halen.

  3. Bekleed over het plastic de zalm en zorg dat overal één laag zalm aanwezig is zodat je straks geen gaten krijgt in je bonbon.

  4. Vul de bonbons met de vulling en druk het goed aan met een lepel.

  5. Als je het in de koelast wilt bewaren tot serveren, bedek dan de bovenkant met plasticfolie. Ga anders door met stap 6.

  6. Zorg dat het plasticfolie niet nog aan de bovenkant van het kopje zit. Neem dan vijf mooie grote borden en zet de kopjes ondersteboven op de borden. Haal het kopje eraf en je zalm bonbon zal op het bord blijven staan.

  7. Maak met de kaasschaaf komkommerlinten en krul het naast de bonbons op het bord.

  8. Decoreer de bonbons met de rest van de garnalen en een takje verse dille.


 

Heb je vragen/opmerkingen over dit recept? Laat gerust een berichtje achter!

bottom of page