top of page

Verse lintpasta met pangasiusfilet

Bijgewerkt op: 21 dec. 2020

Met een goed gevulde voorraad kast kun je altijd wel makkelijk iets lekkers in elkaar flansen, en zo ontstaan de geïmproviseerde gerechten. We hebben inmiddels drie vriezers, die altijd vol liggen met kip, diepvries groenten (sperziebonen, erwten, zoete aardappel en broccoli) en soms ook vis. Scheelt in kosten en het aantal keer naar de supermarkt gaan!


Sommige weekenden zijn net zo druk als door de weekse dagen. Zo ook het weekend dat ik deze pasta in elkaar heb geflanst. Aan het eind van de middag had ik gewoon geen zin meer om speciaal boodschappen te gaan doen voor een specialer weekendmaaltje. Ik heb gekeken wat ik nog in huis had. Een blikje tomatenpuree heb ik standaard in huis, een restje mascarpone en verse pasta had ik nog in de koelkast en verder had ik dus nog groenten en vis in de vriezer liggen.


Gebruik gerust de gedroogde pasta die je nog in de kast hebt liggen als je geen verse in huis hebt!


In principe is het recept: kook de pasta en maak de pastasaus waarin je de vis gaar maakt. Combine en eat. Easy peasy.


RECEPT


Dit recept is voor 2 porties


Benodigde tijd

15 min. koken


Ingrediënten

 • 250 gr verse lintpasta, zoals spaghetti

 • 200 gr diepvries erwten

 • 50 gr mascarpone

 • 70 gr tomaten puree

 • 3 pangasius- of tilapiafilets, uit de diepvries

 • Zwarte peper en zout


Bereiding

 1. Als je diepvries vis gebruikt, laat het dan eerst ontdooien.

 2. Breng een grote pan met de diepvries erwten in ruim water aan de kook en doe zout in het water. Zodra het water kookt, voeg de pasta toe en kook het al dente gaar. Verse pasta kost ongeveer 4 minuten, maar ik proef altijd even om te testen voordat ik het afgiet. Bewaar bij het afgieten een kopje van het kookvocht.

 3. Zet een koekenpan op laag vuur en doe de tomatenpuree in de pan. Fruit het een beetje aan en voeg dan de mascarpone met een beetje van het pastakookvocht erbij. Breng de saus op smaak met zout en peper. Roer goed om zodat het met elkaar mengt.

 4. Leg de visjes in de saus en zet het vuur middelhoog. Kook de visjes tot ze gaar zijn.

 5. Voeg de gekookte pasta en erwten toe aan de pan en roer alles goed om. Als het een te dikke saus is, voeg nog een beetje van het kookvocht toe.

 

Comentarios


Heb je vragen/opmerkingen over dit recept? Laat gerust een berichtje achter!

bottom of page