top of page

Gebakken tahoe uit de oven

Bijgewerkt op: 21 dec. 2020

'Tahoe' is hoe wij Indo's het noemen, maar tofoe is hoe de Hollanders het kennen. Over het algemeen een ingrediënt dat gebruikt wordt als vleesvervanger, maar wij Indo's niet. Het is gewoon een gezond en eiwitrijk product dat lekker is door een gerecht waar we óók gewoon vlees bij eten.


Verse sappige tahoe is hoe ik het lekker vind. Deze koop je in een toko en halen ze uit een waterbad. Als je deze bakt dan behoud hij nog z'n squooshy sappige textuur. Je kan ook stevige tahoe (vacuüm verpakt) kopen, het vocht eruit persen en kruiden en bereiden. Dan lijkt het net kip.


Mijn vader kan echt heerlijke tahoe bakken. Hij snijd ze in grote driehoeken, doopt ze in een eierbad met peper en zout en frituurt ze dan goudbruin. Dit is zo lekker dat we dit ook prima kunnen eten met alleen witte rijst en een pittige ketjapsaus.


Het frituren van de tahoe is niet zo gezond natuurlijk. Dat kan gezonder. Daarom heb ik het bakken in de oven eens geprobeerd! Het is wat minder sappig dan wanneer je ze frituurt, maar zeker een goed en gezond alternatief!


Gebruik deze gebakken tahoeblokjes bijvoorbeeld door je stir-fry noodles of door een oosterse salade met sojadressing.RECEPT


Dit recept is voor 4 porties


Benodigde tijd

10 min. voorbereiding

30-40 min. bakken


Ingrediënten

1 blok verse tahoe

2 el nutritional yeast (merk Bio Today, gewoon verkrijgbaar in de supermarkt)

2 el meel/bloem

1 el olijfolie

peper en zout naar smaak

chili vlokken (eventueel)


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Snijd de tahoe in blokjes en doe het in een grote afsluitbare bak, zoals een broodtrommel. Sprenkel er de olijfolie overheen.

  3. Combineer de nutritional yeast, bloem, zout en peper en eventueel de chili vlokken in a kleine kom en voeg het daarna toe aan de bak met tahoe.

  4. Sluit de bak af en schud de bak goed zodat de tahoe helemaal gecoat wordt.

  5. Leg een bakpapiertje op je bakplaat en leg daar de tahoe op. Bak ze 30-40 minuten en keer ze ongeveer elke 10 minuten zodat ze rondom mooi goudbruin worden.

 

コメント


Heb je vragen/opmerkingen over dit recept? Laat gerust een berichtje achter!

bottom of page