top of page

Ore are

Bijgewerkt op: 13 dec. 2020

Ik ben dol op groenten en dit is één van mijn lievelings (Indische) groenten gerechten. Het is zacht gekookte spitskool met ei en ui. We eten dit altijd met witte rijst en een Indisch vleesgerecht zoals smoor ajam of babi ketjap. Heeeeerlijk! En vroeger toen ik nog naar de basisschool ging at is dit altijd als ontbijt de volgende ochtend als er nog over was. Eigenlijk een heel gezond ontbijt!RECEPT


Dit recept is voor 4 personen.


Benodigde tijd

5 min. voorbereiding, 15 min. koken.


Ingrediënten

 • 1 middelgrote spitkool

 • 4 grote eieren

 • 1 witte ui, gesnipperd

 • 2 tenen knoflook, gesnipperd

 • 1 kippenbouillonblok

 • vers gemalen zwarte peper

 • 1 eetlepel olijfolie


Bereiding

 1. Snijd de spitskool in de lengte door de helft en snijd de harde kern eruit van beide helften. Snijd de helften dan vervolgens weer in de lengte en snijd er vervolgens dunne reepjes van.

 2. Neem een wok en fruit de ui en knoflook op zacht vuur glazig in de olijfolie. Laat het niet bruin worden.

 3. Doe dan de 4 eieren erbij en roer om zodat je een soort van scrambled-egg krijgt. Laat het vuur nog een beetje laag anders stollen ze te snel. Verkruimel een kippenbouillonblokje en doe dit over het eimengsel in de wok. Roer nu alles goed door en wacht even tot het ei een beetje is gestold.

 4. Voeg vervolgens de spitskool toe met wat vers gemalen zwarte peper en blijf alles omroeren tot de spitskool gaar en zacht geworden is. Het is vooral lekker als de spitskool lekker zacht en goed gaar is, dus als de spitskool nog een beetje knapperig is dan moet je het nog even langer roerbakken.


 

留言


Heb je vragen/opmerkingen over dit recept? Laat gerust een berichtje achter!

bottom of page